District 21

Tech-Art Installation Contest 2020

DISTRICT21, un muzeu #TECHART în aer liber : 4 instalații combină în mod inovator arta și tehnologia, exprimând emoțiile trăite în perioada izolării. Artiști locali și internaționali și-au exprimat viziunea despre COVID19 prin instalații artistice interactive. Lipsa interacțiunii fizice, anxietatea, dorul de cei dragi sunt o parte din momentele imortalizate în District 21.

Un proiect realizat de Fundatia Artmedia, marca Flight Festival, cofinanțat de Consiliului Judetean Timis. Mulțumim sponsorilor și partenerilor: UVT Arte & Design, Aptiv, Sustainalytics și Iulius Town.

Conexiune. Atingere. Îmbrățișare

interCONNECT ilustrează trăirile interne ale unei persoane, care depășind distanțarea socială, primește un răspuns viu. Instalația reprezintă dorința de conexiune, văzută prin ochii tânărului artist Dănuța Gagea.

Cum arată distanțarea socială în viziunea unui artist?

Agora este, pe departe, cea mai complexă instalație Tech Art din District 21, gândită și implementată de Giombattista Areddia & Daniel Martisca. Agora este o platformă interactivă și jucăușă în cadrul căreia persoanele interacționează unele cu altele și devin conștiente vizual despre cum să mențină o distanțare în siguranță.

Between us

🧡Mi-e dor de dorul tău nemărginit și interzis 💛și din haos și pustiu tot cu tine o să fiu 💚2m de speranțe și mii de doruri

Acestea sunt doar câteva din mesajele de pe piesele de domino gigant, de la District 21, create de echipa Between US (Theodora Scurtu, Otilia Sfetcu, Adrian Popesc)