Istoric

Fundația Culturală Artmedia din Timișoara, înființată în anul 1992, are ca obiective generale stimularea și promovarea valorilor culturale locale, naționale și universale.
Fundația are ca scop principal promovarea artelor spectacolului. Este prima organizație neguvernamentala din domeniul impresariatului artistic-teatral din zona de Vest care a deschis porțile teatrelor de stat din Timișoara pentru producții naționale și internaționale, în regim privat, pentru pasionații de cultură și teatru.
Artmedia a contribuit la crearea impresariatului teatral din România, așa cum spunea părintele Artmedia, Maestrul Radu Beligan, “Artmedia este un teatru al teatrelor”.
Ne dorim ca prin spectacole de teatru de calitate să educăm publicul tânăr, să culturalizam iubitorii de teatru și să aducem povești frumoase în comunitate.
Doina Popa, Președintele Onorific al Fundației Culturale Artmedia

1992, așa a început totul. Am găsit un pergament, o bucată de istorie, primul nostru contract de impresariat teatral, cu compania TEATRUL NOSTRU detinuta la vremea respectiva de Maestrului Radu Beligan.

Take, Ianke și Cadîr a fost văpaia care a aprins focul următorilor – în curând – 30 de ani de dragoste pentru teatru.