A avut loc castingul pentru coprooducția „Blockpost”

….în urma căruia au fost aleși 10 actori care vor juca piesa de teatru scrisă de Anton Nesymiyanov și pusă în scenă de regizorul Oleksandr Stepantsov.

Proiectul teatral Sunlight Over Borders și-a încheiat cu succes castingul pentru producția mult așteptată a piesei „Blockpost”, bazată pe textul ucrainean cu același nume, al dramaturgului ucrainean Anton Nesmiyanov, un text modern și actual, scris în anul 2022.

După o selecție riguroasă și un casting intens, actorii care vor aduce la viață povestea „Blockpost” pe scena din Timișoara au fost aleși. Procesul de casting a reunit talente deosebite din ambele țări, iar regizorul Oleksandr Stepantsov s-a arătat impresionat de nivelul ridicat al interpretărilor și dedicării fiecărui participant.

Sunlight Over Borders reprezintă o colaborare artistică unică, având ca obiectiv principal promovarea dialogului intercultural și susținerea tinerelor talente din România și Ucraina. Conceptul artistic al proiectului este construit pe principiul întâlnirii practicilor teatrale din două țări europene, România și Ucraina, într-o abordare bazată pe dialog și colaborare, în vederea dezvoltării unei coproducții.

Actorii, spectatorii și toți cei implicați, vor avea ocazia să reflecteze și să dezbată împreună problematica războiului, a impactului pe care acesta îl are în asupra comunității și a viitorului, precum și a modului în care, printr-un efort comun de colaborare la nivel internațional, se pot depăși aceste provocări.

Aceștia sunt cei 10 actori talentați cu care pornim la drum din nou, 8 dintre ei fiind studenți ai Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara, partener pe termen lung al tuturor proiectelor noastre 💗

Proiectul Sunlight Over Borders include și masterclass-uri în artele spectacolului, dezbateri și mese rotunde pe tema „Rebuilding”, destinate tinerilor artiști.

Spectacolul va avea premiera în Timișoara în cadrul seriei de evenimente gratuite, care se vor desfășura până în decembrie 2024.

Azi, 26 septembrie, am început și primele repretiții, AMR 40 de zile până la premieră!

Proiectul Sunlight Over Borders este organizat de Fundația Culturală Artmedia, în colaborare cu Faina UA.


Parteneri: Uniunea Europeană în Ucraina, IZOLYATSIA. Platforma pentru Inițiative Culturale, Trans Europe Halles, Malý Berlín, Teatrul Dramatic Național Academic Lesya Ukrainka, Facultatea de Muzică și Teatru – UVT,  FLIGHT FESTIVAL

Proiectul Sunlight Over Borders este implementat de Fundația Culturală ARTMEDIA și FAINA UA cu sprijinul fundației IZOLYATSIA, Trans Europe Halles și Malý Berlín și cofinanțat de programul ZMINA: Rebuilding, creat cu sprijinul Uniunii Europene în cadrul unui apel dedicat pentru propuneri de sprijinire a persoanelor strămutate ucrainene și a sectoarelor culturale și creative din Ucraina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *